Dag 25 Verslag van Emmy en Piet   4 comments

Deze dag gaan onze vrienden Emmy en Piet het reisverslag geven.Dat geschiedt geheel buiten mijn verantwoordelijkheid dus over de inhoud moet u niet bij mij reclameren. Hier volgt het:

Een mooie dag. De zoveelste op rij. Wat dat aangaat kan onze vakantie niet meer stuk. Maar het succes schuilt ook -misschien wel vooral- in andere zaken. Want velen zullen zich afvragen: hoe doen die lui dat met z’ n vieren. Zulke verschillende mensen, zo lang en zo dicht op elkaar, komt daar geen ruzievan? Hoe vaak hoor je niet van lui die dat ook ondernamen en met mot uiteen gegaan zijn. Welnu, we kennen elkaar al een tijdje. Ingrid en Emmy zijn al vriendinnen vanaf hun achtste. Dat gaat niet stuk. De mannen, Cor en Piet dus, scharrelen daar zo’ n beetje omheen. Die zorgen voor “tussengas” als er wat opgeschakeld of terug geschakeld moet worden en dat kunnen ze aardig, al zeg ik het zelf. Bovendien hebben we vooraf wat afspraken gemaakt. Bij voorbeeld : als we met z’n vieren uit eten gaan, dan neemt ieder wat-ie lekker vindt en de rekening delen we door midden. Niet millimeteren over een een biertje meer voor Emmy of een groter stukkie vlees voor Cor. En dat werkt prima. Ook spraken we af dat als iemand met een hete aardappel zit, die dan onverwijld op tafel legt om het geschil uit te praten. Tot nu toe is dat niet nodig geweest. Maar absolute voorwaarde is: ga niet met z’n vieren in één camper reizen. Vandaar dat we het met twee motorhomes doen. Kun je je toch even terug trekken als daar behoefte aan is. En dat is een goede keuze gebleken. Nu kun je op afstand genieten als het ene paar een beetje kibbelt, want het andere paar kan dan haar eigen gekibbel in de spiegel zien. Het is enerzijds geruststellend en anderzijds leerzaam. Hoe los je probleempjes die er natuurlijk zijn, op? Cor is daar vooral goed in. Die hebben we nog nooit kwaad gezien.Hij sputtert wel eens maar is heel meegaand. Hij kan zeer eigenwijs zijn, maar dat zijn we alle vier. De kunst is vooral ieder in elkaars waarde te laten. En voor het overige heeft hij – net als wij trouwens- groot vertrouwen en waardering voor de handelwijze van zijn Ingrid.
Die heeft zich ontpopt als een ware reisleidster. Zo noemen we haar ook. Lezers zullen wel gemerkt hebben dat uit die hoek de verslagen en foto’s komen. Met een grenzeloze energie weet ze alle klippen te omzeilen die daarbij opduiken. Dan weer geen internet, dan een half verslag, dan de tekst weg, dan weer geen bereik. Ze spit net zo lang door tot het probleem getackeld is. Ik kan dat niet en Emmy al helemaal niet.
Daarbij heeft zij zich zo zeer goed ingelezen in wat er voor zo’n reis om de hoek komt kijken. Zij kan daarbij ook putten uit de ruime ervaring opgedaan tijdens hun vorige Amerika reizen.En ook nu draait dat koppie al op volle toeren hoe de watersnood in Calgary waar we over twee weken de campers moeten inleveren, tot aanpassing van ons reisprogramma noopt. Kortom, ze kan niet genoeg bewierookt worden. De milepost is voor haar wat een brevier voor een ouderling is. Met grote vaardigheid weet ze allerlei terzake doende info te voorschijn te toveren. Op de achtergrond kijkt Cor mee. Hij steunt haar en met zijn gave van het woord, weet hij de verslagen mee van een lezenswaardige toon te voorzien.
Samengevat. Het is heerlijk om met hen samen op te trekken. We houden gewoon van ze. Groeten van Emmy en Piet.

Verstuurd vanaf mijn iPad

Advertenties

Posted 23 juni 2013 by Ingrid

4 responses to “Dag 25 Verslag van Emmy en Piet

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dit hebben jullie heel mooi gezegd Emmy en Piet. Pluim voor Ingrid met ondersteuning van Cor! Wij krijgen door het verslag het gevoel dat wij er ook zijn geweest.
  Goede reis verder en de toestand in Calgary komt ook weer een oplossing voor, komt tijd, komt raad.

  Groet, Theo en Ada

 2. Mooi gezegd. Dat kan Piet dan weer goed. En helemaal waar. Laat ieder in z’n waarde, dan moet het goed gaan. Jee, wat genieten jullie.
  Nog heel plezier en heel veel mooie dingen te zien.

 3. Wat een lieve woorden, en wat geweldig dat jullie het al die tijd al zo goed met elkaar kunnen vinden.
  Heel bijzonder vind ik dat!

 4. Wat een mooi verhaal !!!
  En goed om te lezen dat jullie het zo naar het zin hebben met z’n vieren !!

  Ik ga snel verder lezen …. loop een beeeetje achter

  Groetjes Jolanda

  Sjaak en Jolanda Nibbering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s