Dag 05 St. Mary – Libby   9 comments

Ten eerste wil ik jullie allemaal heel erg bedanken voor de reacties, het is zo leuk om te lezen dat mensen het leuk vinden om ons te volgen!
Het online zetten van de foto’s is ook gelukt, als je op Foto Albums USA-Canada klikt links bovenaan kan je ze allemaal zien.
We ontwaakten in een vredig St. Mary op een stille camping waar Cor en ik eerst even een wandeling hebben gemaakt en daarna buiten hebben ontbeten.
Daarna hebben we gezamenlijk buiten koffie gedronken, het was weer genieten zo.
Rond elf uur zijn we vertrokken richting East Glacier. Het was intussen begonnen te regenen en daarom hebben besloten om de Going to the Sun Road te cancelen. We hebben gisteren al zoveel moois gezien en de rit naar East Glacier was ook hemels tussen de buien door.
Voorbij East Glacier bogen we af westwaarts onder het Glacier Park door.
We reden langs het mystieke Two Medicine Lake zo naar West Glacier.
In het dorpje Hungry Horse deden we een koffiebreak in een tentje met allemaal Huckleberry items, zelfs de koffie had Huckleberry smaak, heel leuk.
Aan de overkant van de weg was een ludiek tweedehandswinkeltje waar Emmy een koekenpan en een paraplu scoorde voor 5 dollar, ze was helemaal in de wolken ermee!
En voort ging het weer, via Columbia Falls naar Kalispell, daar hebben we bij een foodstore nog wat proviand ingeslagen.
Nu op zoek naar een forest camping. Ik had er een gezien op de kaart maar die konden we niet vinden. Op een gegeven moment zagen we een vaag bospad waar een bordje stond met een camper er op, wij er in, rijden, rijden, het werd steeds modderiger.
Steeds dieper het donkere woud in glibberen, toen zagen we een bord dit is Grizzly en zwarte beren gebied…..
We begonnen toen eigenlijk al te twijfelen of het buiten barbecuen wel een goed plan was.
Opeens zag ik aan mijn kant volgens mij menselijke botten langs de kant van de weg liggen en toen was ik eigenlijk al klaar hier.
Door de vele regen van de afgelopen uren was het onverharde pad spekvet en was het nog een hele toer om de beide campers te keren, maar het lukte.
Terug naar de highway en we rammelden verder westwaarts naar het stadje Libby waar we eerst de campers getankt hebben, dit was deze keer minder pijnlijk als de vorige keer want het was een eind goedkoper.
Ik vroeg aan de locals om een mooie plek en die verwezen ons naar een mooie campground in de bebouwde kom maar heel leuk gelegen aan een creek.
We hebben zelf eten bereid en buiten aan de snel stromende creek genuttigd.
We waren net klaar en daar kwam weer een hoosbui, snel naar binnen en Emmy onderricht gegeven in het facebook geweld.
Voldaan rolden we ons bed we in.

20130603-105625.jpg

Advertenties

Posted 3 juni 2013 by Ingrid

9 responses to “Dag 05 St. Mary – Libby

Subscribe to comments with RSS.

 1. Howdy Amerikareizigers,
  leuk om jullie zo te kunnen volgen via dit verslag en de foto’s.
  Goede reis verder en veel plezier in het prachtige Amerika.

  Groetjes, Marco.

 2. Dag Vakantiegangers!
  Wat ziet het er allemaal fantastisch uit en dan dat licht, daar maak je heel mooie foto’s mee!
  Hartelijk dank voor jullie reisverslagen, we lezen het met veel plezier. We wensen jullie nog een heel fijne vakantie! Geniet ervan!

  En Ingrid: we hebben uitslag van de dierenarts gekregen: Sier lijdt aan een auto immuunziekte. Was wel even slikken…. Ze krijgt nu Prednisolon om eea. te onderdrukken. Wanneer jullie weer thuis zijn, zullen we er verder over spreken.

  Veel liefs van Anneke en Piet

  Anneke en Piet
 3. Heerlijk genieten van jullie verslag. Ik ga nu snel de foto’s bekijken. Veel plezier! Jessica

 4. Wauw! Wat een mooie foto’s al en er komen vast nog veel meer bijzondere foto’s en verhalen. Leuk om alles te lezen en bekijken.
  Het ziet er heel gezellig uit. Geniet ervan!!
  Groetjes, Sandy

 5. Nou cor goed te lezen dat jullie Montana weer goed bevalt.
  En voor ingrid als je zo graag een beertje wil zien gewoon even naast je kijken .
  Goeie avonturen fred

 6. Hallo alle 4, zit elke keer heerlijk mee te genieten van jullie reisavontuur, Bedankt en nog veel meer mooie dagen/kilometers gewenst.Sjoukje

 7. Wat zitten jullie daar heerlijk te genieten aan het water. Het is een genot om jullie verslagen te lezen ( ik krijg er alleen wel enorme heimwee van) Prachtige foto’s ook van Waterton,

 8. Overweldigend, die natuur zo groot en mooi in tegenstelling tot de mens, zo klein maar ook wonderlijk mooi hoor! Geniet maar lekker, dan doen wij het met jullie mee, hier. A&A

  Aad & Astrid Visbeen
 9. Hallo Cor-Ingrid en reisgenoten. We volgen jullie elke dag ( heb een afdruk gemaakt van de route) en genieten met jullie mee. Ingrid, wat een prachtige foto’s zitten er tussen.Veel plezier verder, met wel een beetje beter weer. Ps wat was die foto met de stenen en een paar botten? Groetjes Trees en Simon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s