Dag 08 Winthrop – Lynden   6 comments

We waren al op tijd wakker, Cor ging douchen en Emmy en ik gingen de was doen.
Gezamenlijk hebben we buiten ontbeten aan het mooie meer, af en toe kwam er een bootje of een kano langs en we hadden een soort van hermelijnen familie langs onze tafel.
Het was eerst bewolkt, wat later brak de zon door en het werd best wel warm, gelukkig zaten we onder een grote boom met z’n allen.
Tegen half twaalf, na de koffie, moesten we ons los maken van dit fabelachtige plekje en gingen aan de rit.
We volgenden weer de route langs een stippellijn op de kaart, dat betekend dat het een scenic route is, mooi dus.
Na een uur trokken we het North Cascade gebergte in, we stegen naar grote hoogten waar we al gauw tussen de sneeuwrichels doorreden, veel gefotografeerd en gefilmd en stops gemaakt om elkaar in te peperen..
Emmy en Piet waren ook heel erg onder de indruk van deze route door noord Washington.
Bij het uitkijkpunt van het Diablo Lake en dam ook een stop gemaakt om in de diepte naar het stuwmeer te kijken achter de dam. We zijn de hele dag beloond met geweldig weer.
Ergens halverwege de afdaling van de westelijke flank van de Cascade Range deden we een koffiebreak bij een restaurant om even lekker bij te lullen wat we allemaal gezien hadden.
En verder ging het weer, westwaarts, door een schitterende streken.
Uiteindelijk kwamen we bij het stadje Sedro Woollley waar we afzwenkten naar het noorden, dit is best wel een gedenkwaardig moment want in principe wordt onze tocht de komende tijd alleen maar noord, noord, noord. All the way to Alaska!
Deze weg, de nummer 9, was heel mooi bochtig met ups and downs door het landschap en leidde ons naar het einddoel Lynden in nog steeds Washington.
We passeerden veel melkvee- en grove tuinteeltbedrijven, dit gebied in een grote omtrek om Lynden staat er bekend om dat er veel Nederlandse emigranten zijn neergestreken.
We gingen op zoek naar een vlakbij Lynden gelegen KOA camping, die we snel vonden, we checkten in en gingen eerst maar eens een biertje en een wijntje drinken aan een grote vijver waar we aan staan.
Er was hier internet dus ik ging gelijk aan de slag. Ik met twee verslagen en foto’s bewerken en online zetten en kijken of er nog iemand gereageerd had.
De reacties lees ik dan voor wat Cor, Piet en Emmy altijd erg leuk vinden, ik ook natuurlijk, dus ga vooral zo door met reageren, daar smullen wij van.
Daarna gingen we met 1 camper naar het dorp Lynden om te kijken of we nog Nederlandse invloeden zagen.
En inderdaad, er was een grote molen in elkaar getimmerd en er was een winkelstraat met Hollandse geveltjes, muurschilderingen met groentetelers, kaasdragers op klompen en koeien, allerlei dingen vastgelegd in ons foto en film archief .
Helaas was alles gesloten maar morgenochtend gaan we opnieuw ernaar toe.
Wat er wel open was, was een steakhouse met een terras op hoogte waar we prachtig uitzicht hadden op de besneeuwde bergen, ook op de vulkaan in ruste Mount Baker, die prachtig roze kleurde in de avondzon.
Emmy was helemaal in de ban van een paar brulkikkers die in de sloten onder het terras een geluid maakte als een nijlpaard.
Het eten was weer briljant en we zaten enorm gezellig tot het donker werd en we met de camper weer, met behulp van de Tomtom, de camping opzochten waar we nu dit verslag zitten te typen.
Voorlopig zal dit de laatste nacht worden in Amerika, morgen gaan we Canada weer in.

Advertenties

Posted 6 juni 2013 by Ingrid

6 responses to “Dag 08 Winthrop – Lynden

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hallo allemaal, wat een fantastische reis zijn jullie weer aan het maken. We hebben net alle pagina’s gelezen en de foto’s bekeken. Prachtig. We gaan nu lekker lunchen en we wensen jullie heel veel plezier. Groetjes van Ma en Jolanda

 2. Wat een prachtige route hebben jullie gereden de laatste dagen, die komt op mijn lijstje! Jullie weten wel de prachtigste plekjes te vinden om te overnachten, wat is dat genieten zeg! Ik ben heel benieuwd naar jullie verdere tocht naar het noorden

 3. Hoi, eerst ff de foto’s gekeken. Wat een gezellige dorpjes en mooie natuur. Jullie hebben wel aldoor mooie campingplekjes. Zag de nutella al op tafel staan. Echt Home sweet home, zo met de camper. En Cor die al met z’n voeten in het water heeft gestaan.
  Oh, en die tipi, was die bewoond of hebben jullie nog geen indiaan gezien?

  Willy Boeree
 4. Hoi ingrid, cor, emmy en piet,
  Heb alle verslagen gelezen en de fotos bekeken. Wat een prachtige reis maken jullie, indrukwekkend allemaal!
  Blijf genieten van alles wat jullie nog mee gaan maken, ik volg jullie met grote belangstelling!

 5. Hoi luitjes, ik geniet elke keer weer van jullie belevenissen.
  Geweldig.gr car

 6. Hoi Ingrid en Cor, Emmy en Piet,
  Wat een tijd zal de voorbereiding van deze reis weer gekost hebben, maar wel de moeite waard. Zo kan je je tijd zo goed mogelijk besteden. Onze buurman is kaasdrager in Alkmaar op vrijdag. Ik zal hem eens vragen of ie weet van Lynden.
  Gelukkig hebben jullie nu ook beter weer. Wij zijn al de hele week bezig met gras inkuilen, het is nu goed weer daarvoor. We rijden nu op het vliegveld, Cor weet wel wat ik bedoel.
  Goede reis verder in Canada!
  Theo en Ada Dekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s