Dag 34 Hinton – Jasper   3 comments

We werden wakker en het was weer een stralende dag, gelukkig met een lekker windje erbij, we konden buiten brood eten.
Voor het vertrek van de camping hebben we de tanks geloosd en ons eerste doel was de Beaver Boardwalk in Hinton, vlakbij dus.
Er zat daar een beverkolonie en de burgers van Hinton wilden ook graag een attractie en hebben daar een houten boardwalk omheen en doorheen gebouwd van 3 km lang zodat iedereen van de vlijtige bevers kon genieten zonder ze te storen.
We hebben de wateren en de burchten afgespeurd, maar door het warme weer lieten de bouwmeesters zich niet zien helaas. Maar toch was het loopje de moeite waard, het was een mooi moerassig gebied.
We zochten de campers weer op en reden even verder door naar een grote truckwash om het stof en vuil van de afgelopen weken en nog van de Alaska Highway eraf te soppen.
De campers kwamen weer spik en span uit de truckwash tevoorschijn.
We zochten de Highway weer op, gingen weer westwaarts richting Jasper om vervolgens een km of 4 voor Jasper linksaf te slaan, de Maligne Lake Road op die 44 km lang was.
Het was een mooie weg, weer door het ruige landschap van Jasper National Park, met links begroeide hoge rotswanden en rechts een heel eind langs het turquase gekleurde meer gereden, de weg liep uiteindelijk dood bij de plek waar iedereen voor kwam, het briljante uitzicht over het mooie turquase glanzende Maligne Lake, met op de achtergrond een besneeuwde bergketen, sterk afgetekend tegen de blauwe lucht.
Het was hier een drukte van belang, van meest vakantievolk maar natuurlijk ook zat Canadezen, genietend van hun vrije Canada day.
We gebruikten er ook de lunch, maakten volop foto’s en na een tijdje reden we het párcours weer terug met deze keer voor de verandering Piet en Emmy op kop.
We draaiden de Highway weer op om vervolgens, na een km of 3, 4, het toeristische Jasper binnen te toeren. Wij waren intussen weer op kop gaan rijden en in de drukte raakten we elkaar voor het eerst aardig serieus kwijt.
Wij namen de zuidingang en hun de noordingang van Jasper. Gelukkig deden de portofoons hun werk goed en spraken we af bij het treinstation elkaar weer te ontmoeten en dat lukte.
Het was een probleem om een camping te vinden maar we vonden een Visitor center waar ik raad gevraagd heb en waar we hoorden dat alle campings bijna vol zitten op 1 na, de Whistlers op 5 km afstand, die had nog een paar plekken zonder voorzieningen, dus daar zijn we gelijk maar heen gereden.
We moesten het stadje weer verlaten, de Highway oversteken en de Icefields Parkway op, waar we al snel aan de rechterkant de camping vonden.
Het is een hele grote bosrijke camping vol met rondlopende Elk, een soort hert, die tussen de bomen, campers en tentjes met hun jonkies rondscharrelen.
We konden ze in alle standen op de gevoelige plaat vastleggen, heel erg leuk.
We zouden eerst nog terug gaan naar Jasper, maar het was zo ontzettend heet daar en ons plekje in de schaduw op deze camping was zo lekker koel dat we besloten om zelf maar weer een prakkie klaar te maken.
Het was hier een eldorado, zo knus als we hier met zijn viertjes bij de picknicktafel zaten, lekker eten en drinken, koffie met wat lekkers en dan ook nog om de haverklap die herten die om je heen scharrelden, al met al een topavond. Het koelt nu heerlijk af zodat we weer lekker onder de dekens kunnen slapen.

Advertenties

Posted 2 juli 2013 by Ingrid

3 responses to “Dag 34 Hinton – Jasper

Subscribe to comments with RSS.

 1. Heerlijk dat jullie in Jasper NP zijn, dat vonden wij zo’n mooi park. En Lake Maligne is prachtig! Maar jullie zijn waarschijnlijk al zo verwend met mooie natuur, ben benieuwd of dit op jullie ook nog indruk maakte.

 2. Wat een leuke camping lijkt me dat. Met al die bomen en rondlopende Elk. Mazzel dat de rest allemaal vol zat.

  Willy Boeree
 3. Hallo Cor en Ingrid en vrienden,
  eindelijk heb ik eens de moeite genomen om de foto’s te bekijken en een deel van de dagelijkse verhalen. In een keer is dat te veel.
  Op de een of ander manier kregen we geen meldingen van je verslagen, maar via je Facebook keken we af en toe op revoreis. maar het laden duurde dan zo lang, dat we het weg klikte. We zijn nu 6 dagen thuis van onze USA reis. Meteen zondag Loek zijn verjaardag gevierd zondag en iedereen weer gesproken. Heerlijk om weer thuis te zijn. Maar wat een prachtige foto’s hebben jullie gemaakt. en zo docht bij de grizzlyberen! Vooral die van hoge witte berg en het varen, het leek af en toe wel op Noorwegen. Nog een week hebben jullie te gaan en er komt nog zoveel moois. Wij vonden de boottocht over het Maligne Lake een van de mooiste plekken op aarde. Zo te zien genieten jullie vrienden Willy en Piet ook enorm.
  Hartelijke groeten vanuit West-Graftdijk, dat mooie dorp ook aan het water….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s