Dag 32 Prince George – Blue River   1 comment

De dag begon sober maar er was een lekker temperatuurtje dus gebruikten we buiten het breakfast.
Toen we de camping verlieten hebben we eerst nog even de tanken weer volgegooid met benzine, die hier best wel prijzig is vergeleken met Amerika.
We moesten ons toen een weg banen door de drukte van Prince George, we waren zelfs nog even aan het spookrijden, maar de Canadezen zijn cool dus die raakten er niet van in paniek gelukkig.
We waren blij dat we de drukte weer achter ons lieten en de mooie Yellowhead Highway strekte zich voor ons uit.
Het was echt een schitterend stukje asfalteringsvakwerk, de camper liep er als een naaimachine overheen.
Na zo’n anderhalf uur zagen we bordjes aan bomen gespijkerd met teksten als verse koffie, eigengemaakte taart, versgebakken brood, en weldra kwam aan de linkerkant een mooi, van boomstammen opgetrokken, restaurant in beeld met een royaal parkeerterrein ervoor.
Een oase voor reizigers op deze weer lange eenzame weg.
We gingen naar binnen en namen plaats bij de open haard, die uiteraard bij deze temperaturen in ruste was, en lieten ons verwennen met koffie, cappuccino en die eigengemaakte taarten.
Na een tijdje vertrokken we weer en binnen een uur of zo maakte we weer een stop langs de weg om een eeuwenoud regenwoud te bezoeken.
We liepen een stuk op een houten boardwalk het bos in en keken onze ogen uit, zo mooi en groen alles was en zulke oude bomen er stonden, er waren ook wat watervalletjes onder de boardwalk door.
We hebben er een tijdje van genoten en vervolgden toen onze weg weer, we moesten nog 200 km rijden en het was al in de middag.
Om een uur of vijf kwamen we bij het plaátsje Valemount aan, daar gingen we nog wat levensmiddelen inslaan, en toen was het nog een klein uur naar ons einddoel, Blue River.
Dit was een hele mooie rit, waar recht voor ons de besneeuwde top van de Hallam peak opdoemde van 10.561 foot hoog. Het was een prachtig gezicht!
Toen we in Blue River arriveerden, zochten we eerst de, gratis door Jan Doets, aangeboden bear safari op. We konden afspeken dat we morgen de tocht gaan maken.
We reden weer een paar km verder over de Highway naar de Blue River Campground en checkten in.
We hebben twee mooie plaatsen naast elkaar en hebben de campers geïnstalleerd, Cor en Piet moesten hun hoofd nog even breken om de campers aan water te krijgen want dat was hier een afwijkend systeem, maar uiteraard kwamen ze eruit.
We gingen aan de loop naar het net om de hoek gelegen restaurant waar we lekker buiten op een terras het avondmaal hebben genuttigd met mooi uitzicht op de besneeuwde bergen waár nog net de avondzon op stond te stralen.

Advertenties

Posted 30 juni 2013 by Ingrid

One response to “Dag 32 Prince George – Blue River

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mooi die oude bomen en al dat groen van het regenwoud.

    Willy Boeree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s