Dag 25 Tok, Alaska – Burwash Landing, Yukon-Canada   1 comment

Vannacht hebben we weer eens heerlijk onder de dekens geslapen en werden vrij laat wakker.
Buiten ontbeten, wel weer in de schaduw want de zon brandde alweer aardig.
We hebben water bijgevuld, de tanks geleegd en het verslag en de foto’s van gisteren online gezet.
Met ontzetting hebben we op facebook meerdere berichten gelezen en filmpjes gezien van grote overstromingen rond Banff en Calgary. Jemig dat is ook wat voor die mensen, volgens mij gebeurt dat daar haast nooit, en wij moeten vanaf Calgary naar huis vliegen!
Voordat mensen zich ongerust over ons gaan maken, wij zijn daar nog lang niet, over twee weken pas en dan hopen we dat er noodwegen zijn of omleidingen en anders maar niet, dan zien we wel hoe we dat probleem oplossen. We komen gerust wel weer thuis.
Toen we bij de camping wegreden hebben we eerst nog even de tank propvol gegooid want het is de bedoeling dat we vandaag Canada weer gaan betreden en daar is de benzine stukken duurder.
Er was een supermooie winkel in Tok waar we nog even naar binnen gingen, veel souvenirs en mooie Alaska-kunst, echt een prachtige winkel waar Cor o.a. een groot wandkleed heeft gekocht, hoe we dat thuis gaan krijgen weten we nog niet maar ook dat zien we wel als het zover is.
Tegen half een gingen we pas weer aan de rit, we konden allemaal slecht afscheid nemen van Alaska leek het wel. Maar….als het mogelijk is komen we terug want we zijn nog lang niet uitgekeken op deze ruige, nog behoorlijk ongerepte staat van Amerika!
We moesten nog 360 km afleggen vandaag en dat over een van de slechtste stukken van de Alaska Highway dus waar het kon, ging het gas er flink op.
Tot aan de grens ging het aardig, de grenscontrole ging ook soepel maar toen begon het vervelende gedeelte van de weg. Slalommen om en langs kuilen, lange gravelstukken,
Joh, die legendarische Alaska Highway is soms niet meer dan een karrepad, er was zelfs een moment dat ik los kwam van mijn stoel, Piet ook hoorde ik, met puzzeltje en al, zulke enorme kuilen!
Het is maar goed dat we vrij nieuwe campers meegekregen hebben, als we ze terugbrengen is dat dus niet meer zo. Maar we doen ons best om ze heel te houden natuurlijk en de Alaska Highway mag je rijden met een camper, dus..
We hebben we weer geluncht, net als op de heenweg, bij Buckshot’s Betty, in Beaver Creak, die ons weer een lekker maal voorzette.
Weer reden we vandaag door prachtig gebied, dat we op de heenweg al hadden gezien maar nu toch weer heel anders was door het licht, de wolkenpartijen en het andere zicht op de bergen.
Het einddoel was, net zoals vorige week, Burwash Landing, bij de Vietnamese Peter, er is verder niet zoveel in deze buurt, alleen wildernis.
We reden daar om ongeveer zeven uur het erf op en konden gelijk parkeren aan het meer aan de water en stroom paal. Het was nog steeds prachtig weer en we hebben op het terrasje aan het meer wat gedronken. Er landde nog een watervliegtuig, altijd leuk om te zien!
Toen gingen we eten in het bijbehorende gebouw, bij Peter, het was weer lekker en gezellig.
Na het eten hebben we de stoeltjes buiten gezet, koffie erbij, Cor met de verrekijker naár de overkant turen, Emmy aan het breien, Piet aan het lezen op zijn E-reader en ik dit verslag typen.
Er landde net weer een watervliegtuig vlak voor onze deur en later steeg hij ook weer op. Cool!
Om ook maar eens een negatieve noot te laten horen van mijn kant, ik kan maar niet wennen aan het feit dat het hier niet donker wordt, ik mis heel erg de schemer, de donkere hemel met de sterren en satellieten waar ik thuis vaak naar sta of zit te staren…. Maar goed, verder niets dan goeds over Alaska, Canada en deze geweldige trip die we aan het maken zijn!!!
Ik heb tevens een nieuw fotoalbum aangemaakt omdat het zo veel scrollen is om al die 500+ foto’s te bekijken. Klik maar op de link in het menu linksboven op Foto Albums USA-Canada dan zie je het 2e album gelijk.

20130623-105602.jpg

20130623-105623.jpg

Advertenties

Posted 23 juni 2013 by Ingrid

One response to “Dag 25 Tok, Alaska – Burwash Landing, Yukon-Canada

Subscribe to comments with RSS.

  1. Wat een schitterend plekje bij Burwash Landing. Handig dat nieuwe fotoalbum. Thuis ben ik met een half uur nog niet helemaal benenden bij de foto’s. Handig hoor Ing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s