Dag 21 Homer Spit – Houston   1 comment

Gisterenavond was ik nog tot laat bezig geweest om de foto’s en verslag online te krijgen, de verbinding was erg slecht op de Spit maar uiteindelijk lukte het me toch.
Toen ik vanmorgen de reacties las zag ik dat de helft van het verslag van gisteren niet online was gekomen dus dat moest ik opnieuw typen.
Toen naar de frontdesk waar de wifipaal staat en na verschillende pogingen kwam het verslag dan eindelijk online, iedereen verklaard me voor gek dat ik er zoveel tijd aan besteed maar ja, de aanhouder wint en dan kunnen jullie het tenminste lezen, en wij ook later als we weer thuis zijn.
Het breakfast deden we binnen, het weer was goed maar het was even te waaierig langs de kust. We deden kalm aan na de heavy dag van gisteren, na het ontbijt gingen we eerst naar de vissershaven, kijken naar de krabvissers, die we thuis altijd zien op het programma the Deadliest Catch.
Er lagen veel krabvissers boten en het was indrukwekkend om te zien dat iedereen een ander soort boot had om de o.a. Beringzee mee op te gaan.
We deden er ook nog een bakkie koffie op een terras met uitzicht op de haven, leuk om al dat gekrioel te zien.
Toen werd het tijd om de Homer Split te verlaten, met pijn in ons hart want we hebben hier hele leuke dagen gehad.
We moesten het hele padje van zondag weer terug rijden, ruim 400 kilometer dus..
Bij het eerste stadje van betekenis, Soldotna, was de benzine aantrekkelijk van prijs en hebben we de tanken weer volgegooid, ook water hebben we bijgetankt voor huishoudelijk gebruik en tot slot de propaantanks ook maar weer vol gegooid.
Bij het bijzondere gehucht, ingeklemd krap tussen de mountains, Cooper Landing, hebben we geluncht in een mooi loghouse, geheel opgetrokken van houten balken en we bespraken wat ongeveer ons einddoel voor deze dag moest gaan worden.
We dachten dat het ongeveer ergens in de buurt van Anchorage moest worden.
Toen we Anchorage naderden hadden we nog geen camping gezien dus we bleven onze weg vervolgen van afgelopen zondag, richting Palmer.
Het verschil was dan dat we de afslag naar Palmer voorbij reden en de Parks Highway opdraaiden, richting Denali.
We passeerden het stadje Wasilla maar zagen nog steeds geen camping.
Al snel kwam weer het volgende dorp, genaamd Houston, daar vonden we al snel aan de rechterkant een forestcamping, we reden erop zochten een plek maar kwamen samen tot de conclusie dat het er niet echt gezellig was en zeker niet in de laatste plaats door de aanvallen van de muggen. Ook stoof het er erg, wat we de hele dag al gezien hadden, het natte koude Alaska is hier een warm en stoffig Alaska, heel apart.
We reden de Highway weer op en meteen, na een paar honderd meter, zagen we links een Rv park waar we ons lieten inchecken en een mooie plek op gras kregen, in de schaduw want het is vrij warm hier.
We gingen de campers installeren en we kuierden in de broeierige lange zomeravond een paar honderd meter terug langs de Highway, waar een opvallend van binnen ingericht mooi restaurant was.
We mochten aan de achterzijde in de openlucht plaats nemen op een terras, daar was het ook niet helemaal vrij van muggen, maar het was wel te harden voor ons, wij hadden er niet zo’n last van.
Piet en Emmy hadden zich goed gebarricadeerd tegen de muggen met hoed en muskietennet om hun hoofd want het lijkt wel dat de muggen hen steeds moeten hebben.
We hebben er lekker wat zitten eten en drinken en om een uur of tien schoffelden we weer naar onze campers om het verslag en de foto’s bij te werken.

20130707-230838.jpg

Advertenties

Posted 19 juni 2013 by Ingrid

One response to “Dag 21 Homer Spit – Houston

Subscribe to comments with RSS.

  1. Heel bijzonder dat jullie van dat zonnige weer hebben. Wel fijn, ziet er gelijk allemaal heel vrolijk uit.
    Beetje jammer van die muggen. Maar daar hebben ze dus gelukkig hoedjes voor. Heel charmant maar ja als het maar werkt. En Ing, heb jou nog nooit zo vaak op de foto gezien. Leuk hoor. Zie jullie genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s