Dag 18 Tok – Palmer   3 comments

Acht uur stonden we op, we hebben lekker geslapen, het was geen mooie camping maar je stond er relaxed. We hebben allemaal gedoucht, de was is gedaan, we hebben buiten ontbeten en koffie gedronken met taart, de tanks zijn gelost en weg waren we voor een lange rit weer.
We probeerden Palmer te halen vandaag, dat was 463 km.
We hebben besloten het plaatsje Homer in te lassen, dat ligt zo’n 800 km uit de route dus we moesten even flink aan het schema trekken en voorsprong proberen op te bouwen.
De eerste paar uur gingen we als een speer, zo’n mooie weg was het, prachtig weer erbij, mooi landschap en rustig on the road.
Op een gegeven moment weken de bergketens aan de linkerkant en kwamen er twee gigantisch grote dik besneeuwde slapende vulkanen in beeld, Mount Sanford en Mount Jarvis, twee van Alaska’s hoogste bergtoppen.
Het zicht erop was adembenemend, niet goed op foto’s vast te leggen helaas, maar kijk maar, ik heb het geprobeerd.
Bij het plaatsje Glenallen hebben we geluncht in het Caribou restaurant, daar konden we netaan komen want de weg lag bijna er helemaal uit.
Na een uur waren we weer back on the road, kijken of we het einddoel konden bereiken, we waren in ieder geval al halverwege.
Het landschap werd steeds ruiger, diepe ravijnen, hoge besneeuwde toppen, en op een gegeven moment kwam er een kilometerslange gletsjer in beeld, de Matanuska Glacier.
Het was voor de eerste keer in ons leven dat we zoiets in het echt aanschouwden, we werden er stil van. We maakten een stop om het vast te leggen en stonden er met zijn vieren er sprakeloos naar te kijken. Waarschijnlijk is het heel uniek dat we dit zo geweldig konden zien vanwege het super heldere zonnige weer, want meestal is het hier heel zwaar bewolkt en regenachtig.
Toen we verder reden veranderde de gletsjer in een woest kolkende rivier die naast de weg bleef stromen, heel fascinerend.
De weg werd een stuk smaller en ook enorm kronkelig maar de laatste kilometers naar Palmer was de weg weer fantastisch. We hebben Palmer dus gehaald vandaag.
We gingen eerst tanken, daarna zochten we een lokaal restaurant op en hebben gezellig en heerlijk gegeten, ons Cor weer lekker aan de spareribs.
Dit is een gebied hier, vrij vlak, waar allerlei vormen van agrarische activiteiten zijn, we zagen mooi grasland, koeien, paarden, tuinderijen, maar wel omringt door hoge besneeuwde bergen.
We reden nog een rondje door het agrarische gebied om daarna de camping voor de nacht te zoeken, het werd de Fox Run Campground, vijf mijl voorbij Palmer.
Toen we daar gesetteld waren hebben we nog even wat buiten gedronken in the late evening sun, die ook hier waarschijnlijk niet voor twaalven achter de kim verdwijnt.

Advertenties

Posted 16 juni 2013 by Ingrid

3 responses to “Dag 18 Tok – Palmer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Luitjes ,
  We hebben net jullie laatste 6 dagen zitten lezen , weer schitterende natuur gezien en prachtige foto’s gemaakt en of al die verhalen van de bergen bij jullie ons hebben aangestoken weet ik niet maar wij zijn toen maar een dag of 4 naar de hills van zuidlimburg geweest waar we bij aankomst in Noorbeek in de laatste dag van de kermis terecht kwamen erg gezellig en gemoedelijke mensen en toen ik `s avonds een shaggie zat te roken op het balkon in het schemer dacht ik dat ik een bruine beer zag lopen door het weiland maar het bleek bij daglicht een rode koe te zijn . Ook een hele mooie omgeving daar.
  Daarna nog twee dagen in Epe geweest waar tijdens onze fietstocht door de bossen de herten overstaken.
  Donderdag was in Epe de sluit dag van de paarden vierdaagse wat afgesloten werd met een tocht van alle deelnemers met hun paarden door het dorp voorafgegaan door de schutterij met getrommel en getoeter en met een 40 tal jachthonden er tussen wat ook een heel mooi en gezellig gezicht was.
  Ook daar vielen we dus weer met onze neus in de boter.
  Jullie verder nog een hele goede reis en veel plezier en we blijven het volgen.

  groet Aad en Astrid

  Aad & Astrid Visbeen
 2. Mochten jullie nog in Palmer zijn, dan is de Musk Ox Farm de moeite waard. Een omweg naar Homer is een goede keuze. Wij hebben daar een paar geweldige dagen beleefd. Vooral een drankje doen in de Sawlty Dawg Saloon. Have fun!

  Bart, Bir @ Noortje
 3. Hoi, net op m’n werk de laatste foto’s gekeken. Dat is beter te zien en gaat sneller. Nou, heb echt geen tekst, wat een prachtige natuur. En die leuke huisjes in Homer Spit. Fantastisch, wat zien jullie een mooie dingen. Gelukkig kan ik er van mee genieten. Ing blijf vooral zo gezellig schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s