Dag 14 Meziadin Lake – Jade City   7 comments

We hebben een beetje uitgeslapen, binnen hadden we niet zo’n last van de muggen in tegenstelling tot Emmy en Piet die de hele camper vol hadden en er slecht van hebben geslapen.
De muggen hadden bij hun waarschijnlijk een sluiproute naar binnen gevonden, en vanwege de muggen buiten hebben we allemaal binnen ontbeten, jammer want het was weer prachtig weer.
Daarna zijn we snel vertrokken want we hadden weer snode plannen om een flink stuk van de 750 km lange Cassier Highway te bedwingen, we hadden er gisteren al 150 van afgelegd.
In het begin was de weg nog erg goed te berijden maar dat werd na een tijdje steeds slechter, hobbels, kuilen, gravel, dat schoot allemaal niet zo op.
Na een goed uur rijden was het bingo! Een schitterende zwarte beer stak de weg over vlak voor ons en voordat hij in het kreupelhout verdween konden we hem vastleggen op foto en film.
Eindelijk was het dan zover, na bijna veertien dagen toeren was het raak, we zagen onze eerste grote zwarte beer in levende lijve.
Door dit voorval waren we natuurlijk ongelooflijk op onze hoede want dan denk je, iedere vijf kilometer zie je er weer een maar zo werkt het dus niet.
We reden door tot we stil kwamen te staan in een file vanwege werkzaamheden aan een brug bij het gehucht Bell 2. Toevallig was er net een Lodge voor de brug waar koffie werd geschonken.
Een stevige gebouwde indiaanse squaw stond achter de balie, we bestelden koffie en ze zei, daar staat het, je red jezelf maar…. Yeah, right!
Tijdens onze koffiebreak keken we met belangstelling naar het komen en gaan van de locals, de reizigers en wegwerkers. Tegen half 1 gingen wij ook weer on the road, de brug was vrij want de wegwerkers zaten nog te schaften in de Lodge.
Na een tijdje toeren door het ruige wilde landschap met prachtig weer was het weer raak, nu zagen we een mooie grote bruine beer langs de kant van de weg staan. Hij was te snel het kreupelhout weer in zodat we hem niet konden vastleggen op foto of film.
We rijden soms kilometers lang met twee campers achter elkaar zonder dat we gepasseerd worden of tegenliggers hebben, je krijgt soms de gedachte dat de weg voor ons alleen afgehuurd is door Jan Doets.
Tegen half vier kwamen we aan bij het gehucht Dease Lake waar we de tanks van de campers weer vol gooiden. Ze waren nog lang niet leeg maar op deze route staan uit veiligheid borden dat je je brandstofmeter goed in de gaten moet houden en je tanks dus vol moet houden.
Het tankstation werd bemand door indianen en had een flinke store met een restaurant waar een zwaar gebouwde indiaan met pet achterstevoren hongerige klanten graag van dienst wilde zijn dus daar hebben we lekker zitten schransen in hamburgers en patat.
Het bleef heel interessant om naar het indiaanse volk te kijken die daar allemaal hun boodschapjes kwamen doen.
Toen ons eten kwam was Piet een, twee, drie, zoek en de hamburger was al niet zo warm en we kregen al visioenen, zal Piet ontvoerd wezen door de indianen? Emmy ging hem zoeken zodat ook haar eten koud werd en kwam ongerust terug zonder Piet. We zagen hem in gedachten al aan een totempaal vastgebonden zitten met dansende indianen erom heen, tsjonge, wat was er nou toch aan de hand…..
Maar goed even later kwam hij toch weer boven water, hij had aan een squaw gevraagd om een wifi password en zij stuurde hem van het kastje naar de muur, op het eind werd Piet kribbig en zei tegen haar bekijk het maar want mijn hamburger word koud, de patat was ook al afgekoeld maar de beste zwaar gebouwde indiaan-kok met pet achterstevoren zei, ik maak wel nieuwe voor jullie. Eind goed al goed, het was weer een ervaring geweest die we niet graag hadden willen missen.
En verder gingen we weer, de campers waren weer een beetje uitgerust, de tanks zaten weer vol met sap en onze honger was ook weer gestild en wilden nog graag een dikke 120 kilometer rijden.
De weg werd eigenlijk alleen maar slechter, en dan is het met een camper niet zo prettig als je toch ook nog een beetje wilt opschieten. We vermoeden dat die slechte plekken ontstaan zijn door de zware en lange winters die over het landschap heersen hier in het verre noorden van British Columbia.
We werden een beetje gaar van het gehobbel ondanks dat het landschap waanzinnig mooi bleef.
Na een dik half uur was het weer raak, heel in de verte zagen we links langs de kant van de weg een donkere gedaante. Snel minderden we vaart, Cor had al in de spiegels gezien dat er voor en achter geen verkeer was dus reden we kruipend dichterbij, de andere weghelft op.
Het bleek een jonge gitzwarte beer te zijn en als klap op de vuurpijl dartelden er ook nog drie jonge cubs (jonge beertjes) om haar heen.
Wat een genot om naar te kijken, ze gaven ons alle tijd om zichzelf te showen, we zaten er maar een paar meter vanaf. Toen we ze op foto en film hadden vastgelegd reden we zachtjes naar voren om ook Piet en Emmy van dit geweldige schouwspel te laten genieten.
Onze dag kon niet meer stuk!! Ten eerste al de hele dag schitterend weer, een prachtige omgeving en dan ook nog als superklapper zoveel beren!
Na een goed uur bereikten we ons einddoel, Jade City, een rommelige gemeenschap van wederom indianen aan weerskanten van de highway.
De hoofdstore biedt gratis overnachting aan op hun parkeerplaats met gratis koffie in de hoop dat je met mooie jade natuurstenen voorwerpen de city weer zou verlaten.
Het is hier hier dus een Jade-mijn-gehucht, dat winnen ze hier uit het Cassier gebergte.
Wij begrijpen ook wel dat het heel veel werk is en veel tijd kost om iets moois te creëren van zo’n brok steen maar daar zijn dan de prijzen ook wel naar, het loopt nogal gauw in de honderden dollars. Maar we hebben beiden wat gekocht, Emmy en Piet een mooi overhemd voor Piet met Jade City erop en wij kochten een jade suncatcher voor aan het raam waar dan de zon erg mooi doorheen schijnt.
Daarna hebben we de tafel en stoelen buiten gezet en van de lange avond, het is nu tien over elf en nog steeds licht, genoten.

20130707-230552.jpg

Advertenties

Posted 12 juni 2013 by Ingrid

7 responses to “Dag 14 Meziadin Lake – Jade City

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vanuit Italie heb ik eindelijk tijd kunnen maken om de laatste te verslagen te kezen. Wat een fantastische reis maken jullie, die zullen jullie niet snel weer vergeten! IJullie mken ook veel leuke dingen mee, ik heb erg moeten lachen om Emmy met harr broek op haar hielen. Veel lpezier nog, ik probeer jullie te blijven volgen hier in Umbrie

  2. Oeps,sorry voor al die typfouten ,ik werk op een tablet:-)

  3. Aan het begin van jullie reis heb ik mij voorgenomen om pas te reageren als jullie de eerste beren op de weg hadden gespot. Ik ging er vanuit dat dit binnen twee dagen wel gelukt zou zijn. niet dus, maar…. eindelijk is het zo ver. En direct ook een voltreffer; een moederbeer met kleintjes. Ik ben jaloers. Bij ons geen beren op de weg, alles gaat gestaag zijn gangetje. Met Bil is alles prima, de weide is van alle brandnetels ontdaan dus nu gaat ze met nog meer plezier elke morgen naar het land.

  4. Ja hoor…… aangenomen als reisrecencent voor Jan Doets!

  5. Wat ontzettend gaaf, Ing, al die beren! Vooral veel foto’s maken. Dan kun je er nog lang van genieten. En mocht je straks in Nederland weer heimwee krijgen naar BC, dan kom je maar bij ons langs. Ik zie hier iedere dag wel een beer. Oh nee, ik bedoel een Bir!

    Bart, Bir @ Noortje
  6. Oh oh wat hadden jullie weer een mooi plekje aan het Meziadin Lake. Echt prachtig, met dat eilandje in het midden. Is wel heel mooi daar. En nu hebben jullie eindelijk beren gezien. Fantastisch, een moeder met 3 jongen nog wel. Kan al niet meer stuk, dan ben je de muggen wel weer vergeten. Hoop dat jullie nog veel meer bijzondere dieren tegenkomen.

  7. Wat ’n fantastische reis maken jullie. Het lijkt wel steeds spectaculairder te worden. De bootreis lijkt me schitterend met die prachtige uitzichten. Verder moest ik erg lachen om Emmie die zat te plassen terwijl de camper achteruit reed. De beren die jullie eindelijk spotten. Het indiaanse volk. Ja, echt super bijzonder allemaal. Ook wij hebben tijdens onze reizen soms uren gereden zonder ’n andere auto tegen te komen. Bijzonder hè. Nog heel veel vakantiepret gewenst van ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s