Dag 13 Prince Rupert – Meziadin Lake   5 comments

We hadden gisterenavond alle oplaadbare apparatuur nog even onder stroom gezet want het kan de komende tijd nog wel eens moeizaam worden in de bushbush streken. Wij gingen alletwee badderen en hebben de was gedaan.
Alle tanken zijn gevuld, we hebben samen met Piet en Emmy het breakfast genuttigd, ik heb alles weer online gezet en even over elf uur vertrokken we van de camping van de indiaan, die de hele ochtend boven op heuvel had gestaan met zijn hand boven zijn ogen om de camping te overzien, echt een indiaan dus.
Onder een stralende zon reden we Prince Rupert binnen om wat boodschapjes te doen bij de Saveway om vervolgens een bakje koffie te gaan drinken bij een casino op het terras aan het water.
We verlieten Prince Rupert om half twee en gingen toen maar eens flink kilometervreten, eerst 250 km op de Yellowhead highway oost, landinwaarts dus
Deze route was ook weer rijkelijk voorzien van natuurschoon, we reden langs de Skeena Rivier, die hier erg breed is, en aan de overkant zagen we hoge besneeuwde bergtoppen en dan ook nog alles beschenen door het goudgele zonlicht.
Uiteindelijk kwamen we bij de junction terecht waar we linksaf de Cassier Highway op gaan draaien.
Maar eerst op de hoek hebben we de tank nog weer klemvol met sap gegooid, want ja, dit is ook een eenzame route waar vermoedelijk de brandstofpompen dun bezaaid zijn.
Toen wij stonden te tanken, stonden Piet en Emmy achter ons te wachten op onze slang, Piet stapte uit en kwam kijken bij ons hoe de handeling was bij de pomp en Emmy kroop achter het stuur vandaan want ze had hoge nood om de inpandige plee van de camper te bezoeken.
Ze had de motor uitgezet maar niet op parking of handrem, dus na een minuutje ging de camper zijn eigen weg achteruit zoeken want hij stond op de helling met Emmy op de plee zittend.
Piet vloog rennend zijn camper achterna en Emmy kwam met haar broek op de hielen struikelend weer naar voren om een handeling te verrichten om hem tot stilstand te krijgen.
Godzijdank stond er niemand achter hun anders had je toch aardig wat sekanus kunnen hebben. Cor en ik gingen helemaal stuk van het lachen, Piet keek eerst nog een beetje geschokt, maar was ook blij dat het goed afgelopen was. Na tien minuten lág Emmy ook in een deuk erover en Piet kon er gelukkig ook weer om lachen.
We gingen nog even naar binnen in de tankshop en zagen allemaal indianen en vreemd gevormde mensen daar.
Op de hoek van het pompstation stond een mooi bord waarop stond North to Alaska, een vriendelijk passant die uit Friese ouders was geboren en helicopterpiloot was, zette ons allemaal op de foto.
Daarna reden we de beruchte 750 km lange Cassier Highway op, recht het noorden in.
Onderweg zagen we nog een jonge zwarte beer, tenminste, Cor Piet en Emmy zagen hem, ik zat net met mijn neus in de Milepost om een camping te zoeken op dit verlaten traject.
Na 150 km draaiden we de weg af, het Meziadin Provincial Park op, waar we een mooie plek vonden aan het Meziadin meer.
We stapten uit en gelijk weer in want we werden aangevallen door muskieten muskieten en nog eens muskieten die hier in volle oorlogssterke aanwezig waren.
Eerst ons maar even inspuiten en de clip-on van Off om gedaan. Cor en Piet gingen gelijk een kampvuur aansteken want dat houdt de beestjes wat op afstand, en toen dat goed brandde lagen we de worsten en hamburgers op het vuur.
Dit is natuurlijk het echte werk, in de bushbush bij een vuurtje lekker je eigen handel braden en opkanen aan een mooi meer. Wijntje en biertje erbij en afsluiten met een bakkie koffie met heerlijke muffins, wat wil je nog meer. Het is nu bijna twaalf uur, alles staat bijna weer online, we hebben hier geen telefoonbereik maar wel internet, heel bijzonder.

20130611-002759.jpg

20130611-002930.jpg

Advertenties

Posted 11 juni 2013 by Ingrid

5 responses to “Dag 13 Prince Rupert – Meziadin Lake

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hai Lieverds!

  Ook wij genieten mee van jullie prachtige belevenissen 🙂
  Dikke kus Kees en Marijke

 2. Lachen zeg, zie Piet al rennen achter de camper aan en Emmy die tevoorschijn komt met d’r broek op d’r hielen. Gelukkig goed afgelopen.
  Net de fotot’s gekeken. Wat een pracht en ik denk inderdaad dat het in het echt nog veel mooier is. Geweldig die campingplekjes aan het water. Ziet er ook heel gezellig uit. Wat genieten jullie. Ga vooral zo door. Maar dat zal wel.

 3. het is zo geweldig om alles te zien en te lezen
  groetjes
  harm en marga
  ps kwam jankie tegen bij de plus, die geniet ook mee!

 4. Hoi cor en ingrid, wat een romantische foto’s zie ik voorbij komen zeg. Super! Groetjes jolanda

  Osjo@casema.nl
 5. Ik zie het helemaal voor me, geweldig!! (zowel het uitzicht als Piet die achter de camper aanrent ;-)) Veel plezier!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s